Doktorluk

İnsanlarda oluşan hastalıkların tedavisini yapan, reçete yazarak ilaç öneren ve onları sağlıklarına kavuşturan kişilere doktor denir.

Doktorluk

Doktor Olursan Nerelerde Çalışabilirsin?
Doktor olduktan sonra devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, kliniklerde, kurumsal şirketlerde ya da gönüllü olarak çeşitli organizasyonlarda çalışabilirsin.

Doktorlar Nasıl Giyinmelidir?
Doktorlar genelde kendi kıyafetlerinin üzerine beyaz önlük giyerler. Boyunlarında stetoskop olur. Muayene esnasında zaman zaman ağızlarına maske ve ellerine eldiven takabilirler.

Doktor olmak için gerekenler:

  1. Oldukça uzun ve zor bir eğitim süreci olan bu mesleği semeden önce gerçekten doktor olmayı istemeli ve bu mesleği çok sevmelisin.
  2. Doktor olmak için ilk kural üniversite mezunu olmaktır. Her üniversite bitiren doktor olamaz. Üniversitelerin 6 yıl eğitim veren tıp fakültelerinden mezun olmak gerekir. 
  3. 6 yıl sonunda üniversiteyi bitiren bir öğrenci pratisyen doktor olabilir. Pratisyen doktor olan biri reçete yazabilir ancak cerrah, jinekolog gibi farklı bir alanda uzmanlık kazanmış olmaz.
  4. Belirli bir alanda uzman bir doktor olmak isteyenler Tıpta Uzmanlık Sınavı anlamına gelen TUS sınavına girmeli ve kazanmalıdır.
  5. TUS sınavını kazandıktan sonra 4 ya da 6 yıl arasında asistan olarak görev yapan doktorlar uzman doktor olarak çalışmaya hak kazanır.


TÜM BU KURALLARA UYARSAN SEN DE BİR GÜN DOKTOR OLABİLİRSİN.